2009. november 1., vasárnap

Mászóhely adatbázis autósnavigációhoz

Remélhetőleg egyre többen használtok autósnavigációs (GPS) eszközöket a mászóhelyek megközelítéséhez, pláne ha számotokra teljesen új helyre mentek. Ezzel mi is így vagyunk és hogy megkönnyítsük az utánunk jövők helyzetét ezért Ervin és én elkezdtünk egy POI (Point Of Interest, érdekes helyek) adatbázist építeni, kifejezetten a mászásra fókuszálva. Mivel nem vagyunk annyira önzők, hogy csak nekünk magyaroknak csináljuk ezért angolul találtok benne mindent. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy minden típusú programhoz használható. Az iGO és klónjai alatt hibátlanul működik.

Az adatbázis az alábbi módon épül fel:
- mászóhelyekhez legközelebb eső parkolók (parking places)
- műfal (indoorwall)
..- boulder vagy köteles (boulder, rope)
- boulder (boulder places)
- köteles (sportclimbing places)
- szálláslehetőségeket (accomodations)
..- apartment
..- camping
- boltok (shops)
- ösvények kereszteződése (footpath)
- internet

Egyenlőre nem tagoltuk ország szerint, mert még nem olyan számos, de majd idővel. A poi_kezeles.zip leírja hogyan lehet használni a Sportclimbing.kml adatbázist. Ha meg akarjátok nézni mit tartalmaz, akkor nyissátok meg a Google Earth-ben.
Ha valakinek kedve támad segíteni és bővíteni az adatbázist, akkor POI-kat a mi adatbázisunknak megfelelő adatokkal mentse (pl.: szállásnál telefonszám, webcím), majd gépközelben a poi_kezeles-ben leírt módon nyerje ki a saját POI-jai közül ami a mászással kapcsolatos és egy e-mail-be csatolva küldje el a sportmaszoedzes KuuuKKac gmail PoooNNT com címre, lehetőleg .kml formátumban. A segítséget a mászóközösség nevében előre is köszönjük!

Mostantól az adatbázist frissítve megtaláljátok oldat, az egyéb hasznos dolgok között. Aki a verzió számra is kíváncsi, az így keresse.

Remélem hasznos lesz!

Levente


Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése