Mászóedzőt keresek


Mászóedzőt keresel? Jó helyen jársz. Fordulj hozzám bizalommal akár versenyezni akár kedvtelésből szeretnél mászni, felkészült szakember támogatásával. Ajánlom magam.

Ki vagyok én?

Fábián Levente vagyok. 1984-ben születtem Balassagyarmaton. 1996-ban kezdtem mászni a Balassagyarmati Hegymászó Klubban. 15 évesen másztam meg az első nagyfalamat a Tátrában. 16 évesen vizsgáztam a Nyári alapfokú tanfolyam anyagából (korábban nem tudtam mert 16 év a minimum korhatár). A Nyári Magashegyi vizsgafokozatomat a teljesítményeim után kaptam meg 2001-ben. 2002-ben végeztem el a Téli Magashegyi Tanfolyamot. Érettségi után álltam a Mont Blanc csúcsán. 2003-ban végeztem el a Hegymászó Edzői tanfolyamot a TF-en (OKJ 52 813 01 0010 52 02). Jelenleg nem oktatok aktívan. Az ELTE-n 4 félévig mászást tanítottam. 2007 decembere óta a Gerecse Sz. Se. elnökhelyettese vagyok. 2008 őszén másztam meg a Lélekharangot (X-). 2009 januárjában térképészetből diplomáztam. 2009 őszén kezdtem a Sportmászó Edzői tanfolyamot a TF-en. 2010 végén részt vettem a Hegymászás nyáron című oktató könyv lektorálásában. Térképészként dolgozom főállásban. 2010 júniusában indítottam az AlpineTrade.hu webáruházamat.

Hogyan néz ki a közös munka?

Megbeszéljük milyen elvárásaid vannak a közös munkával kapcsolatban, mit szeretnél elérni, milyen sportmúltad van, mennyi idő áll rendelkezésedre és anyagilag mit tudsz megengedni magadnak. Mielőtt neki állnánk a tervszerű edzésnek, több alkalommal csak figyelni fogom a mozgásodat és itt-ott javítom a technikai hibákat. Eközben jegyzetelek és csinálunk egy felmérést az aktuális állapotodról. Ezek segítségével és az elvárásaid figyelembe vételével meghatározzuk mire kellene fektetni a hangsúlyt az edzések során. Természetesen az sem baj, ha csak most fogsz belekezdeni a mászásba, sőt.

Miután ezekkel meg vagyunk készítek neked egy edzéstervet ami az edzéseid vázát fogja alkotni. Az edzéstervet ne úgy képzeld el, hogy diktátumokat tartalmaz amiket minden körülmények között végre kell hajts. Ez egy keret terv amit folyamatosan és közösen alakítunk az én szaktudásommal és a te időbeosztásodnak megfelelően. Attól függően, hogy milyen anyagi lehetőségeid vannak fogjuk eldönteni, hogy egyéni vagy csoportos edzések résztvevője leszel. Az egyéni edzések képviselik a költségesebb kategóriát, mert ekkor a figyelmem osztatlanul csak neked szentelem. Ugyanakkor lesznek olyan kiegészítő edzések is, amiken csak az első pár alkalommal leszek jelen, hogy megmutassam a helyes gyakorlat végzést és korrigáljam a mozgás hibákat, utána egyedül is végezni tudod a feladatokat.

Egyaránt tudok segíteni annak aki csak most kezd neki a mászásnak és annak aki már rendelkezik tapasztalatokkal. Ugyan Budapesten élek, de vállalni tudom vidéken élők edzését is bár itt sok mindent be kell vetni a hatékonyság érdekében.

Hol lesznek az edzések?

Jellemzően mászótermekben. Törekedni fogok rá, hogy minél több és minél változatosabb helyen tudjunk edzeni. Kezdőknek az a leghatékonyabb, hogy minél többféle sziklán és minél változatosabb műfalon tudjanak edzeni. Elő fordulhat konditermes edzés, slackline-ozás, úszás-futás-bicikli aktív regenerálódásként.

Mennyibe kerül ez neked?

 
Ez attól függ, hogy mennyi időt és pénzt tudsz a mászásra fordítani, egyéni vagy csoportos edzésen szeretnél részt venni és alkalmanként mennyi idő áll rendelkezésedre. A fejlődésed akkor lesz a leghatékonyabb, ha az együtt működésünk minél hosszabb távú, de 10-20 alkalmas edzés bérletek váltására is van lehetőség. Egészségpénztárakkal is együtt működünk, így ha van tagságod, akkor ennek a terhére is részt vehetsz az edzéseken. Akik 10 alkalomra veszik igénybe a szolgáltatást azoknak 5%-os kedvezményt, akik 20 alkalomra azoknak 10 %-os kedvezményt tudok biztosítani az AlpineTrade.hu-n keresztül beszerezhető felszerelések árából.

Ha egyéni edzést szeretnél, akkor 1500 Ft/óra (ÁFÁ-val), ha csoportos edzésen szeretnél részt venni, akkor 750 Ft/óra bruttó költséggel számolhatsz.

Lehetőséged van arra is, hogy csak edzéstervet kérj, önállóan végzed az edzéseket e-mailen, telefonon konzultálunk és bizonyos időközönként megnézzük hogyan állsz éppen és ennek megfelelően módosítom az edzéstervedet. Ezt a megoldást tapasztaltabb mászóknak ajánlom. Egész éves edzésterv 30000 Ft (ÁFÁ-val). Konzultációnként pedig 1500 Ft (ÁFÁ-val). Az éves edzésterv árában benne van a kezdeti felmérések ára és a feladatok helyes végrehajtásának megtanítása. Ezek minimum kétszer három órát vesznek igénybe. A legbiztosabb az, ha felveszed velem a kapcsolatot és biztos vagyok benne, hogy találunk olyan megoldást ami az igényeidnek és a pénztárcádnak is megfelelő.

A variációs lehetőségek szinte végtelenek. Törekszem a kreatív megoldásokra, hogy mindenki aki hozzám fordul a pénztárcájának, elvárásainak megfelelő és egyben szórakoztató képzést kaphasson.

A Blogon olvasottak alapján részben képet kaphattál a szakértelmemről és a hozzáállásomról. Ha szükséged van az edzői közreműködésemre akkor az alábbiak valamelyikén elérhetsz:

Fábián Levente
www.maszas.hu
kapcsolat@maszas.hu
+36 70 586 81 38

Ha én nem lennék szimpatikus számodra, akkor számos megbízható kollégámat tudom nyugodt szívvel javasolni. Ha inkább önállóan keresel edzőt magadnak, akkor javaslom az alábbi tényezőket vedd figyelembe:
- Milyen gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik a mászás terén?
- Van-e megfelelő képzettsége (Sportmászóedző vagy már folyamatban van a képesítése
OKJ 52 813 01 0010 52 02)?
- Lehet bármennyire tapasztalt mászó valaki, ha nincs tisztában az edzéselmélettel, a terhelés adagolással, a pihenő időkkel, a ciklikusság fontosságával és még sorolhatnám, akkor a legnagyobb jóindulattal sem tud hatékony és főleg biztonságos edzést tartani. A szakszerűtlen edzések sorozatos sérülésekhez vezethetnek, amik ugyan túlélhető dolgok, de az ember elvárja a megfelelő szakértelmet ha már fizet valamiért.
- Emberileg megfelelő-e a hozzá állása, kellően szimpatikus-e számodra? Sok szabadidődet fogod eltölteni az iránymutatásai alapján, ezért nem mindegy, hogy mennyire találjátok meg a közös hangot és mennyire tudtok egymáshoz alkalmazkodni.
- A jövőben fogjuk megalakítani a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség, Sportmászó Edzői Kollégiumát (vagy valami hasonló neve lesz). Kérdezz rá vagy ellenőrizd le az www.mhssz.hu-n hogy tagja-e az általad kiszemelt edző ennek a szakmai szervezetnek.


Remélem találkozunk!

Levente

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése