2010. február 17., szerda

Edzésnapló 1. rész

Ha már az edzésre adja a fejét az ember, akkor nem árt nyomon követni a végzett munkát. Ennek a tesztelés mellett az egyik eszköze az edzésnapló készítése. Az edzésnapló jelentősége az edzéseinken elvégzett munka vizualizálása, követhetősége. Ehhez ajánlok nektek egy kis segítséget.
A Klimb-ról van szó. Többen már szerintem ismeritek, nekem Dede Laci ajánlotta, két-három éve. Ez egy kifejezetten mászók számára íródott edzést segítő program. Dmitry Kalashnikov nevéhez fűződik. Szintén sporttárs, aki egy főiskolai beadandó gyanánt írta. Ez egy ingyenesen használható, General Public License-el rendelkező program. Java alapú, úgyhogy erre szükségetek lesz a futtatásához. Az install fájlt innét tudjátok letölteni. Aki gyakorlott programozó, az fejlesztheti is, itt találjátok a forrás kódot. A szerző blogján találtok bővebb információt.



Mire is jó ez a program? Követni tudjuk a súlyunk változását,
a mászásainkat naplózhatjuk, mind boulder mind köteles utak esetében.
A boulderhez csak az amerikai skála áll rendelkezésre, de az átváltás nem bonyolult, az alábbi táblázat alapján hozzávetőlegesen megoldható.
Találtok edzésfeladatokat és leírásokat, illetve sajátot is hozzá adhattok.
Köszönjük Dmitrynek!
Remélem minél többet fogjátok használni!
Levente

Add az iWiW-hez
Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz

6 megjegyzés:

  1. Meg lehet osztani az edzésnaplót másokkal ? Kíváncsi lennék miket tolsz és hogy edzel.

    VálaszTörlés
  2. Meg lehet, csak nem érdemes. Mindenkinek egyedi szükségletei, alkalmazkodó képessége, sportmúltja, kora van. Mindenki máshol tart az edzésterve mikro és makro ciklusaiban, ha egyáltalán vannak. És persze lányok fiúk esetében is eltérések vannak. Testalkat, aktuális állapot és cél kérdése is befolyásoló. És még nem is említettem minden szempontot. Ezért nem értek egyet azzal amikor edzett mászók edzenek pl. a campus boardon és kezdők oda mennek erőlködni. A tapasztaltabbnak el kéne "zavarni" őket, mert csak sérülni fognak és inkább lépni kéne megtanulni. Konkrét kérdésed van, vagy csak kíváncsiság?

    VálaszTörlés
  3. Az inspitáció kedvéért gondoltam.

    VálaszTörlés
  4. A súlyunkat hogyan lehet kg-ban megadni font helyett? A képen látom neked sikerült :)

    VálaszTörlés
  5. A kg-ot írod ki és kész. Ez csak egy grafikon úgyhogy a mértékegység gyakorlatilag mindegy. Te tudod, hogy kg-ot írsz és kész.

    L

    VálaszTörlés
  6. Elakadtam a telepítésnél mert valami nokiás programot állított be alapértelmezettnek az meg persze nem tudja telepíteni, a javával meg nem indult megtenné valaki hogy megnézni mi az alapértelmezett program amivel fut a telepítő? (jobb klikk, tulajdonságok, társítás: ???)
    előre is köszi

    VálaszTörlés