2009. október 19., hétfő

Hohewand – Hochkogel 2009.10. 03-04.

Volt időnk és a csapat is összejött, így hát elindultunk. Én a 2006-os ominózus október 23-ai. hétvégén voltam itt először.
Szerintünk baromi jó a hely, bár elég kicsi. Van egy-két könnyebb út is, de nyolcastól felfelé érdekes igazán. Láthattok pár utat a 8a.nu tick listáján. A megközelítés sem bonyolult, megkísérlek feltölteni egy maszohelyek.kml fájlt amiben megtaláltok jó néhány mászóhelyet. Ha ezt a fájlt megnyitjátok a Google Earth-ben akkor láthatjátok hogyan kell eljutni a Hochkogel-hez illetve az eddig felvett helyekre. Akinek van iGO 8 alapú GPS-e annak még nagyobb segítség. Olvassátok el az ebben lévő poi_kezeles.pdf-et és minden kiderül. Ha már ott vagytok a Hochkogel Haus parkolójában, akkor ha szembe álltok a házzal a bal oldalán van egy kis tisztás és utána indul egy ösvény lefelé. Azon elindultok és mindig jobbra tartva kb. 5 perc alatt leértek a fal alá. Vízvételi lehetőség utoljára Stollhofban van, Bécsújhely felől jövet az út baloldalán. Ingyenes topo a bergsteigen.at-nek köszönhető.

Ezzel a kis videóval elég sok időm elment és nem lett olyan jó, de azért remélem kedvet csinál minden érdeklődőnek:Másszatok!

Levente

Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz

1 megjegyzés: