2010. február 18., csütörtök

A 2009-es Krónika

Örömteli kérésnek teszek eleget. Jó barátom Bubb Feri a magyar sportmászás krónikása megkért, hogy adjam közre a 2009-es év sportmászó krónikáját. Íme:




Komjáti Zoltán a Vitruvian man nevű 7c (X-) nehézségű boulderben /Chironico, CH/


"Elkészültem a 2009-es sport sziklamászó krónikával…

Továbbra sincs kommentár vagy összekötő szöveg az egyes helyekhez és mászásokhoz.
A megmászások most is Magyarországon (beleértve azt is, ha egy külföldi mászott meg nálunk valamit) és külföldön történt mászások szerint vannak csoportosítva és azon belül pedig legtöbbször alfabetikus sorrendben a mászókat tekintve. Talán annyi változás az eddigiekhez képest, hogy a köteles mászások IX+/X- (8a) fokozattól, a boulderek vagy kunsztok esetében fb. 7c fokozattól vannak feljegyezve.

Az onsight esetében pedig a köteles mászások 7c-től, a boulderek vagy kunsztok esetében fb. 7b fokozattól vannak összesítve.
…Persze továbbra is várom az információkat…

A cikk teljes szövege a megmászásokkal letölthető innen."

Ha valakinek hozzá fűzni valója van, vagy esetleg tudomása van olyan megmászásról ami illő a krónikához, az nekem is elküldheti és továbbítom Ferinek.

Levente

Add az iWiW-hez Add a Facebook-hoz Add a Twitter-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz

3 megjegyzés:

  1. Húú jó látni, hogy ilyen termékeny a magyar közösség :) Bár pár nevet hiányolok a listáról.

    VálaszTörlés
  2. Nos Bence az a helyzet, hogy Feri minden tőle telhetőt megtesz, hívogatja a potenciális általa ismert embereket, nézi a 8a.nu-n regisztráltakat, de nyilván vannak olyanok akik így is kimaradtak. Ezért kérte Feri is a Krónikában, meg én is a bejegyzés végén, hogy akinek van tudomása egyéb megmászásról az adott fokozatokban, akkor azt legyen szíves jelezze. Ez egy sporttörténeti dolog, tehát egyáltalán nem nagyképűség vagy kérkedés telefonálni, mailt írni, hogy heló Feri én kimaradtam. Kicsi ez az ország, de nem ismerhetünk mindenkit.

    L

    VálaszTörlés
  3. Ááá én nem így értettem! Sok olyan mászó van, akinek szerepelnie kellene a listán, mégsem látom a nevét. És persze lehet, hogy csak véletlenül maradtak le, de azért én kétlem :)
    Nekem meg nincs mivel nagyképűsködnöm, a 8a körüli fokozatokat én még csak köszönő viszonyból sem ismerem :D Bár ki tudja, lehet nyárra sikerül valami tisztességeset is mászni :)

    VálaszTörlés